Rode kool met appeltjes


Ingrediënten
 
    • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
    • 50 gram gedroogde appeltjes
    • 2 dl appelsap
    • 2 kruidnagels
    • Kaneel
    • Azijn
    • Suiker


    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • hoofdgerecht
    • Groentegerecht

    Bereiding
    1. Schaaf de rode kool in fijne slierten.
    2. Breng de kool met de appeltjes, het appelsap, de kruidnagels, wat peper en kaneel aan de kook.
    3. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
    4. Verwijder de kruidnagels en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.

    Menusuggestie

    Lekker met een gebakken kippenbout en aardappelen.

    Hiervoor heb je nodig...

      • 2 kippenbouten zonder vel
      • 1 eetlepel vloeibare margarine
      • 6 kleine aardappelen

      Voedingswaarden per persoon

      Recept met Menusuggestie
      Energie 210 kcal670 kcal
      Eiwit  4 gram50 gram
      Koolhydraten 45 gram 75 gram
      Vet 
       0 gram 15 gram
      Verzadigd vet  0 gram  4 gram
      Vezels 
      10 gram 10 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .