Pitante spruitjessoep met baconkruimels
               Abrikozenkwark


Pitante spruitjessoep met baconkruimels

Ingrediënten

 
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • Stukje citroengras (sereh)
  • Stukje gemberwortel (1 cm)
  • 400 gram spruitjes
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ l bouillon (van tablet)
  • 2 plakjes bacon
  • 2 plakjes ham
  • 3 takjes koriander

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Groentegerecht

Bereiding


  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Snijd de peper in fijne reepjes, het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
  3. Maak de spruitjes schoon.
  4. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
  7. Voeg de bouillon toe met de rode peper, de gember en de blokjes aardappel. Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
  8. Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  9. Snijd de ham in blokjes.
  10. Was de koriander en snijd het klein.
  11. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  12. Warm de soep weer door en roer er de ham door.
  13. Garneer de soep met de verkruimelde bacon en de koriander.

Menusuggestie

Lekker met geroosterd volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

    • 4 sneden volkorenbrood

    Voedingswaarden per persoon

    Recept met Menusuggestie
    Energie 200 kcal 365 kcal
    Eiwit  9 gram 15 gram
    Koolhydraten 15 gram 45 gram
    Vet   9 gram 10 gram
    Verzadigd vet  2 gram  2 gram
    Vezels   9 gram 15 gram
     



    Abrikozenkwark

    Ingrediënten

     
    • 2 blaadjes gelatine
    • 75 gram gedroogde, gewelde abrikozen
    • ½ dl vruchtensap abrikozen/sinaasappel
    • 200 gram citroenkwark

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • Nagerecht

    Bereiding


    1. Week de gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.
    2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
    3. Verwarm de frisdrank, knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af er in op.
    4. Meng de kwark met de abrikozen en het gelatinemengsel.
    5. Verdeel dit over 2 coupes en laat het in minstens 2 uur in de koelkast opstijven.


    Voedingswaarden per persoon

    Recept
    Energie 255 kcal
    Eiwit  9 gram
    Koolhydraten 40 gram
    Vet
     4 gram  
    Verzadigd vet  6 gram
    Vezels
     6 gram  


    Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie


    Totale menu

    Energie 620 kcal
    Eiwit 24 gram
    Koolhydraten 85 gram
    Vet 14 gram
    Verzadigd vet  5 gram
    Vezels 21 gram


                                                    
                                                  Eetsmakelijk Marjolijn.


      
                                      .