Pitante spruitjessoep met baconkruimels
Abrikozenkwark
Pitante spruitjessoep met baconkruimels
Ingrediënten
- 1 sjalot
- ½ rode peper
- Stukje citroengras (sereh)
- Stukje gemberwortel (1 cm)
- 400 gram spruitjes
- 1 aardappel
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ½ l bouillon (van tablet)
- 2 plakjes bacon
- 2 plakjes ham
- 3 takjes koriander
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Groentegerecht
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd
hem klein.
- Snijd de peper in fijne
reepjes, het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
- Maak de spruitjes schoon.
- Schil de aardappel en snijd hem
in blokjes.
- Verwarm de olie in een grote
pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak het citroengras en de
spruitjes enkele minuten mee.
- Voeg de bouillon toe met de
rode peper, de gember en de blokjes aardappel. Kook de spruitjes in 15
minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge
koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
- Snijd de ham in blokjes.
- Was de koriander en snijd het
klein.
- Pureer de soep met een
staafmixer of in de keukenmachine.
- Warm de soep weer door en roer
er de ham door.
- Garneer de soep met de
verkruimelde bacon en de koriander.
Menusuggestie
Lekker met
geroosterd volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
met Menusuggestie |
Energie |
200 kcal |
365 kcal |
Eiwit |
9 gram |
15 gram |
Koolhydraten |
15 gram |
45 gram |
Vet |
9 gram |
10 gram |
Verzadigd vet |
2 gram |
2 gram |
Vezels |
9 gram |
15 gram |
Abrikozenkwark
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 75 gram gedroogde, gewelde
abrikozen
- ½ dl vruchtensap
abrikozen/sinaasappel
- 200 gram citroenkwark
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Bereiding
- Week de gelatine in ruim koud
water tot ze zacht zijn.
- Snijd de abrikozen in kleine
stukjes.
- Verwarm de frisdrank, knijp de
blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af er in op.
- Meng de kwark met de abrikozen
en het gelatinemengsel.
- Verdeel dit over 2 coupes en
laat het in minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept |
|
Energie |
255 kcal |
|
Eiwit |
9 gram |
|
Koolhydraten |
40 gram |
|
Vet
|
4 gram |
|
Verzadigd vet |
6 gram |
|
Vezels
|
6 gram |
|
Voedingswaarden per persoon voor het totale menu met menusuggestie
|
Totale menu
|
|
Energie |
620 kcal |
|
Eiwit |
24 gram |
|
Koolhydraten |
85 gram |
|
Vet |
14 gram |
|
Verzadigd vet |
5 gram |
|
Vezels |
21 gram |
|
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|