Stamppotje met rode biet
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram gare rode bietjes
- 1 kleine ui
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Azijn
- 2 theelepels suiker
- Ca. 1 dl bouillon
- 1 bosuitje
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
-
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze
in weinig water gaar.
- Maak de bietjes schoon en snijd
ze in reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem
klein.
- Verwarm de bietjes in een
bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en
suiker.
- Giet de gare aardappelen af en
stamp ze fijn.
- Meng er de bietjes door en maak
er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
- Snijd het bosuitje in ringen en
meng ze door de stamppot.
Menusuggestie
Lekker met
een runderworstje.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 runderbraadworstjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Extra informatie
Allergie
info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het
etiket.
Voedingswaarden per persoon
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
330 kcal | 540 kcal |
Eiwit |
9 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
65 gram | 65 gram |
Vet
|
1 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
0 gram | 4 gram |
Vezels
|
10 gram | 10 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|