Stamppotje met rode biet


Ingrediënten
 
  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • Azijn
  • 2 theelepels suiker
  • Ca. 1 dl bouillon
  • 1 bosuitje

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  
  • Groentegerecht
    Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
  5. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
  7. Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een runderworstje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 runderbraadworstjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


Voedingswaarden per persoon

Recept met Menusuggestie
Energie 330 kcal540 kcal
Eiwit  9 gram25 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Vet 
 1 gram 15 gram
Verzadigd vet  0 gram  4 gram
Vezels 
10 gram 10 gram

  

                                                  
                                              Eetsmakelijk Marjolijn.


  
                                  .