Tofu in zwarte bonensaus
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tofu
- 2 bosuitjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zwarte bonensaus
(toko)
- ½ dl groentebouillon
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp
het fijn.
- Pers het teentje knoflook er
boven uit.
- Snijd de tofu in blokjes en
schep het gembermengsel er door.
- Laat dit in de koelkast
afgedekt 1 uur staan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en
de paprika’s in smalle repen.
- Verwarm de olie en bak hierin
de tofu aan alle kanten bruin.
- Voeg de bosuitje, de paprika’s,
de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
Menusuggestie
Lekker met
geroerbakte Chinese kool en mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels mie
|
Recept | met Menusuggestie |
Energie |
230 kcal | 520 kcal |
Eiwit |
15 gram | 25 gram |
Koolhydraten |
15 gram | 65 gram |
Vet
|
10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 3 gram |
Vezels
|
2 gram | 9 gram |
Eetsmakelijk
Marjolijn.
|
|